3
SAAT DIYETI
Beslenme uzmanlari arasinda
yillardir sürmekte olan günde
üç ögün mü,
yoksa alti küçük ögün
mü yemeli tartismasi hala devam
ederken, ABD’li saglik yazari
Jorge Cruise’un yeni kitabi ‘3
saat rejimi’ karmasik diyetlerden
bikanlara yeni bir yaklasim sunuyor.
ABD li saglik yazari Jorge Cruise kitabinda
dört noktali bir düzenek sunarak
bir alternatif olusturuyor:
-- Yataktan kalktiktan
sonra bir saat içinde kahvalti
yapin
-- Üç saat
içerisinde yeniden yemek yiyin
-- Daha sonra üç
saatlik araliklar ile gün boyunca
ögün yapin
-- Yatmadan üç
saat önce yemek yemeyi birakin
ABD’li saglik
yazari Cruise, ne yiyeceginize ise sizin
karar vermenizi istiyor. Ancak kendi
mantiginiza göre saglikli seçenekler
yapmali, kizartmalardan uzak durmali,
mümkün oldugu kadar un, seker
ve kati yag içeren gidalardan
kaçinmalisiniz. Cruise göre,
ne kadar dogala yakin islenmemis yiyecekler
yerseniz o kadar saglikli olursunuz.
Cruise’un 3 saat
felsefesi uyarinca üç saatte
bir yemek yeme aliskanligi BMR(Baz Metabolik
Hiz) degerlerini çok daha istikrarli
ve yüksek düzeylere tasiyor.
Bu sayede günün
sonunda daha fazla toplam kalori yakiliyor.
Enerji düzeylerin de artis oldugu
için istahta da azalma oluyor.
Bu rejimi destekleyen
bir diger teori de, düzenli ögün
ve sikça yendiginde, beynin vücuda
yag depolamasi için sinyaller
göndermeyecegi.