KıRMıZı RuGaN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


AyrıcaLıkLı Olduğunuzu Hissedin..!!!
 
AnasayfaPortalLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Ortaklar
 Hoşgeldin; Misafir

Toplam 2 Mesajın Var.

Kayıt Tarihin:
Perş. Ocak 01, 1970
Son Ziyaretiniz:
Perş. Ocak 01, 1970

5734 Gündür yayındayız
2013 Konumuz var
5589 Mesaj gönderildi
139 Kullanıcımız Var
Son Üyemiz : https://kirmizirugan.yetkin-forum.com/u147
En son konular
» Almost as cut-price as download
Krep Hamuru EmptyÇarş. Ağus. 03, 2011 8:05 pm tarafından Misafir

» MİLLETTTTTTTT NERDESİNİZZZZZZ
Krep Hamuru EmptyPtsi Ara. 07, 2009 3:51 pm tarafından NURUM_NUR

» Avusturyadan kimsecikler yokmu yaa bende tanismak istiyorum yakinimdan birileriyle
Krep Hamuru EmptyPtsi Ocak 05, 2009 10:27 am tarafından hayat41

» YARIŞMAYA KATILAN MASA RESİMLERİ(lutfen resimleri aynı başlıkta buradan paylaşalım)
Krep Hamuru EmptyPerş. Ara. 25, 2008 11:49 pm tarafından pınkrose

» 18 ÇANKIRI
Krep Hamuru EmptySalı Ara. 23, 2008 4:57 pm tarafından hayat41

» lalelerim sarardıı
Krep Hamuru EmptyPtsi Ara. 22, 2008 10:23 am tarafından ayşe42

» COCUKLARIMIZA ELBISELER DIKELIMMI????? (DOGMAMIS COCUGUMA DON BICIYOM :)))))
Krep Hamuru EmptySalı Ara. 16, 2008 8:18 pm tarafından devit

» PILOTUN EL BECERİLERİ
Krep Hamuru EmptySalı Ara. 16, 2008 8:07 pm tarafından devit

» YAZ SERGİMİZDEN GÖRÜNTÜLER
Krep Hamuru EmptySalı Ara. 16, 2008 8:05 pm tarafından devit

Kimler hatta?
Toplam 3 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 3 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 203 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 6:38 pm tarihinde online oldu.

 

 Krep Hamuru

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Kiraze
KıRMıZı RuGaN TeaM
KıRMıZı RuGaN TeaM
Kiraze


Kadın
Mesaj Sayısı : 73
Yaş : 48
Nerden : İzmir
İş/Hobiler : Sanat
Lakap : PaMuk-PreNSeS
Rep :
Krep Hamuru Left_bar_bleue999 / 100999 / 100Krep Hamuru Right_bar_bleue


Krep Hamuru Empty
MesajKonu: Krep Hamuru   Krep Hamuru EmptyPerş. Ekim 09, 2008 2:48 pm

Krep Hamuru Klasik_krep_hamuru



Malzemeler;

2.5 cay fincani un
2 su bardagi sut
2 yumurta
1/2 cay kasigi tuz
1/2 cay kasigi kabartma tozu
2 corba kasigi sivi yag
YAPILIŞI
-Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba bosaltin, yumurtalari tek tek karistirin.Yagi,
tuzu ve sekeri ekleyin, sutle yavas yavas sulandirin.Krep hamurunun putursuz
olmasi gerekir.
-Hamurun tum malzemelerini catalla cirparak ya da mikserde karistirin. Krepleri hazirlamadan
once hamurunuzu buzdolabinda en az 2 saat dinlendirin.

-Krepleri mumkunse teflon tavada cok az tereyaginda hazirlayin. Tereyagini kizdirdiktan
sonra bir kepce hamuru tavaya bosaltin ve sivi kisimlari ceperlere dogru akacak
sekilde tavayi hareket ettirin. Bir tarafin pistigini nasil anlarsiniz; artik karisim katilasmistir ve ucunu spatula ile kaldirabiliyorsunuzdur.Pismeyen tarafi spatula ile cevirin, yada yapabiliyorsaniz havaya firlatip pismeyen tarfi denk getirmek icin cesitli denemeler yapabilirsiniz :) ... cevirmek icin duz, genis bir
tabak da kullanabilirsiniz. Ama spatula ile hafif sagindan solundan krepi kaldirirsaniz krep tavadan kurtuluyor. Gerisi kolay.

Krepleri recel , bal ,cokokrem surerek ;yada icerisine domatez, peynir ve yesil biberle durum yaparak yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Krep Hamuru
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KıRMıZı RuGaN :: YEMEK TARİFLERİ :: HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: