KıRMıZı RuGaN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


AyrıcaLıkLı Olduğunuzu Hissedin..!!!
 
AnasayfaPortalLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Ortaklar
 Hoşgeldin; Misafir

Toplam 2 Mesajın Var.

Kayıt Tarihin:

Son Ziyaretiniz:


5734 Gündür yayındayız
2013 Konumuz var
5589 Mesaj gönderildi
139 Kullanıcımız Var
Son Üyemiz : https://kirmizirugan.yetkin-forum.com/u147
En son konular
» Almost as cut-price as download
Çiğ Börek.. EmptyÇarş. Ağus. 03, 2011 8:05 pm tarafından Misafir

» MİLLETTTTTTTT NERDESİNİZZZZZZ
Çiğ Börek.. EmptyPtsi Ara. 07, 2009 3:51 pm tarafından NURUM_NUR

» Avusturyadan kimsecikler yokmu yaa bende tanismak istiyorum yakinimdan birileriyle
Çiğ Börek.. EmptyPtsi Ocak 05, 2009 10:27 am tarafından hayat41

» YARIŞMAYA KATILAN MASA RESİMLERİ(lutfen resimleri aynı başlıkta buradan paylaşalım)
Çiğ Börek.. EmptyPerş. Ara. 25, 2008 11:49 pm tarafından pınkrose

» 18 ÇANKIRI
Çiğ Börek.. EmptySalı Ara. 23, 2008 4:57 pm tarafından hayat41

» lalelerim sarardıı
Çiğ Börek.. EmptyPtsi Ara. 22, 2008 10:23 am tarafından ayşe42

» COCUKLARIMIZA ELBISELER DIKELIMMI????? (DOGMAMIS COCUGUMA DON BICIYOM :)))))
Çiğ Börek.. EmptySalı Ara. 16, 2008 8:18 pm tarafından devit

» PILOTUN EL BECERİLERİ
Çiğ Börek.. EmptySalı Ara. 16, 2008 8:07 pm tarafından devit

» YAZ SERGİMİZDEN GÖRÜNTÜLER
Çiğ Börek.. EmptySalı Ara. 16, 2008 8:05 pm tarafından devit

Kimler hatta?
Toplam 3 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 3 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 203 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 6:38 pm tarihinde online oldu.

 

 Çiğ Börek..

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Kiraze
KıRMıZı RuGaN TeaM
KıRMıZı RuGaN TeaM
Kiraze


Kadın
Mesaj Sayısı : 73
Yaş : 48
Nerden : İzmir
İş/Hobiler : Sanat
Lakap : PaMuk-PreNSeS
Rep :
Çiğ Börek.. Left_bar_bleue999 / 100999 / 100Çiğ Börek.. Right_bar_bleue


Çiğ Börek.. Empty
MesajKonu: Çiğ Börek..   Çiğ Börek.. EmptyPerş. Ekim 09, 2008 3:20 pm

Çiğ Börek.. CIG


hamuru için malzemeler;

* 4 su bardağı un
* bir tatlı kaşığı (silme) tuz
* su

harcı için malzemeler;

* 250 kg kıyma
* 1 adet soğan
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığından biraz az karabiber
* ½ çay bardak su

Yapılışı:


1. bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır.
2. diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır.
3. meydana gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır.
4. hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür.
5. hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir.
6. hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.


çiğböreğin bazı püf noktaları;

* varsa şöyin kazanda ve kuvvetli bir ateşte pişirin
* harcı biraz sulu olsa daha lezzetli olur, suyu akan çibörek makbuldür, bunun için de harca yarım çay bardağı suyu bir kere ilave etmek yerine yaptıkça, harcın suyunun azaldığını gördükçe su eklenirse çiböreklerin çoğu daha sulu olacaktır.
* hamurlar açılırken bir birine yapışmaması için unlamak gerekir. çiböreğin yağ emip lezzetini kaybetmemesi için harç konulup kapatılmadan önce hamurun ununun silkelenmesi kızarırken az yağ emmesini ve lezzetli olmasını sağlar.
* içine harç konulduktan sonra, bekletilmeden, mümkün olduğu kadar kısa sürede yağa atılıp kızartılmalıdır.
* ayranla yenilmesi tavsiye olunur.

afiyet olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çiğ Börek..
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KıRMıZı RuGaN :: YEMEK TARİFLERİ :: HAMUR İŞLERİ-
Buraya geçin: