KıRMıZı RuGaN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


AyrıcaLıkLı Olduğunuzu Hissedin..!!!
 
AnasayfaPortalLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Ortaklar
 Hoşgeldin; Misafir

Toplam 2 Mesajın Var.

Kayıt Tarihin:

Son Ziyaretiniz:


5723 Gündür yayındayız
2013 Konumuz var
5589 Mesaj gönderildi
139 Kullanıcımız Var
Son Üyemiz : https://kirmizirugan.yetkin-forum.com/u147
En son konular
» Almost as cut-price as download
Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin EmptyÇarş. Ağus. 03, 2011 8:05 pm tarafından Misafir

» MİLLETTTTTTTT NERDESİNİZZZZZZ
Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin EmptyPtsi Ara. 07, 2009 3:51 pm tarafından NURUM_NUR

» Avusturyadan kimsecikler yokmu yaa bende tanismak istiyorum yakinimdan birileriyle
Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin EmptyPtsi Ocak 05, 2009 10:27 am tarafından hayat41

» YARIŞMAYA KATILAN MASA RESİMLERİ(lutfen resimleri aynı başlıkta buradan paylaşalım)
Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin EmptyPerş. Ara. 25, 2008 11:49 pm tarafından pınkrose

» 18 ÇANKIRI
Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin EmptySalı Ara. 23, 2008 4:57 pm tarafından hayat41

» lalelerim sarardıı
Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin EmptyPtsi Ara. 22, 2008 10:23 am tarafından ayşe42

» COCUKLARIMIZA ELBISELER DIKELIMMI????? (DOGMAMIS COCUGUMA DON BICIYOM :)))))
Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin EmptySalı Ara. 16, 2008 8:18 pm tarafından devit

» PILOTUN EL BECERİLERİ
Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin EmptySalı Ara. 16, 2008 8:07 pm tarafından devit

» YAZ SERGİMİZDEN GÖRÜNTÜLER
Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin EmptySalı Ara. 16, 2008 8:05 pm tarafından devit

Kimler hatta?
Toplam 5 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 5 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 203 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 6:38 pm tarihinde online oldu.

 

 Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SeRiN
KıRMıZı RuGaN TeaM
KıRMıZı RuGaN TeaM
SeRiN


Kadın
Mesaj Sayısı : 343
Yaş : 35
Nerden : Kıbrıs
İş/Hobiler : student
Lakap : fato
Rep :
Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin Left_bar_bleue500 / 100500 / 100Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin Right_bar_bleue


Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin Empty
MesajKonu: Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin   Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin EmptyPaz Kas. 02, 2008 11:02 pm

Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin



Ömer KIZILIRMAK
TÜBITAK-SAGE Planlamalar ve Kalibrasyon Birim Amiri

Hadi Şimdi de bilmediğiniz yerden et alın ve bilmediğiniz yerden
yemek yiyin bakalım...

Gaziosmanpaşa Hacımaşlı köyü domuz çiftliğinin suları ve katı
atıkları 300 metre mesafedeki Sazlıdere Barajı'na akıyor. Baraj on milyon
kişinin su ihtiyacını karşılıyor. Çiftlikte 5 bin domuz var.
Türkiye'deki domuz çiftliklerinde yıllık 3 milyon kg. civarında et
üretiliyor. Bu rakam neredeyse kırmızı et üretiminin yarısı. Üretilen
domuzlar otellere, yemek fabrikalarına ve marketlere "kıyma" Şeklinde
satılıyor. Salam, sosis de piyasaya sürme yöntemlerinin en sık kullanılanı.

Neden domuz?

Peki ama dinen yasak olmasına, Türk yemek kültürüne aykırı
bulunmasına rağmen neden domuz cazip bir konu? Çünkü domuz yetiştiriciliği
kârlı bir iş. Domuz üretken bir hayvan. Cinslerine ve yaşına gore yılda
bir, iki, bazen de üç kez ve her batında 15-20'ye kadar varan yavru
dünyaya getirebiliyor. Bir domuz yılda iki kez doğum yapsa, her batından
10 yavru yaşasa, 20 sene yaşayan bir domuzun 400 yavrusu oluyor. Ve dahası
yeni doğmuş bir domuz 4-5 ayda 100 kiloya kadar çıkabiliyor.

Normal Şartlarda evcil bir domuzun yüzde 30'u yağ olarak
ayrılabilmekte iken bu rakam bazen yüzde 50'yi bulabiliyor.Yani 150 kg'lık
bir domuzdan 75 kiloluk yağ elde edilebiliyor. Bu da dana yada koyuna göre
tercih edilmesinde önemli bir etken. Beslenmesi kolay, cam dışında her
şeyi -leş dahil- yiyebiliyor. Her domuz da ortalama 80-100 kiloya ulaştığı
zaman kesiliyor. Kaba bir hesapla sadece bu çiftlikten yılda yaklaşık 1
milyon kg. et çıkıyor. Bu etlerin hangi kanalla, nerelere satıldığı
meçhul. Diğer çiftlikler de göz önüne alındığında Türkiye'de yaklaşık 3
milyon kg domuz etinin piyasaya değişik yollarla sürüldüğü ortaya çıkıyor.

Türkiye'deki toplam kırmızı et tüketiminin de 6 milyon kg. olduğu
göz önüne alınırsa tablonun vahameti daha da netleşiyor. Kilosu 1ile 3.5
milyon lira arasında satılan bu domuz etlerinin ağırlıklı olarak kıyma,
sucuk, salam ve sosis olarak satıldığı dile getiriliyor. Çiftlik
çalışanlarından Ismail Türk'ün verdiği bilgiye göre kesilen etler toplu
olarak büyük otellere, yemek fabrikalarına kıyma ve sosis gibi ürünler
olarak satılıyor.

Bu ve benzeri çiftliklerden resmi olarak beş firma domuz satın alıyor:

Çerkezo,Polonez,Nuta,Namet ve Şütte...

1. Çerkezo aldığı ürünleri Salam Sosis olarak piyasaya sürerken
aynı zamanda Teşvikiyedeki Şarküterisinden de nihai tüketiciye
ulaşıyor. (ki bu firmanın birde TADET adı altında otellere ürün sattığı
bir markası daha bulunuyor...) Aynı zamanda butik mağazalarda ve ulusal
zincir mağazalarda satılan BONUS markalı ürünlerin üreticisi de
ÇERKEZO...

2- Ayazağa'daki Çerkezonun hemen yanında üretim yapan ŞÜTTE
firması da salam, sosis ve jambonlarını markasıyla satıyor. Ancak
bilinen bu firmalar ürünleri çeşitli zamanlarda farklı isimlerde piyasaya
sürüyor. Daha önce Şütte olarak piyasaya sürülen domuz mamulleri son
dönemde PIGGY adıyla satılıyor. Üstelik ünlü Amerikan fast food
zincirlerinden Little Caesar's Pizza tam 10 yılı aşkın süreden beri et
mamüllerini ŞÜTTE firmasından temin edip bizlere bir güzel yediriyor.

3- POLONEZ 5 yıl öncesine kadar resmi olarak domuz ürünleri imal
edip Migroslarda açık açık ürünlerini satarken, son yıllarda %100
dana etinden ürünler imal ettiğini iddia ediyor.

Peki ya bunları göz göre göre mağazalarında sattıran satınalma
müdürleri aldıkları rüşvetin yanısıra bu milletin vebalini aldıklarını
da biliyorlar mı sizce?

POLONEZin ciddi anlamda piyasaya yayılmasındaki en büyük
faktör MIGROS'tur. O dönem Migrosun et mamülleri satınalmasında olan
- Şu an oyuncak reyonunda satınalmacılık yapan- CoŞkun bey'in büyük paralar
karşılığında POLONEZle işbirliği içerisinde olduğunu ve bizzat domuzları
bizlere yediren kişi olduğunu biliyor muydunuz?
Peki ya Migrosta çalışan tüm tezgahtarların eksiksiz olarak her
ay sonunda POLONEZ in sahibi MUSTAFA AKKAŞ beyden (veya satış
müdürü sıfatı ile çalışan ALI ÖZYAVAŞ'tan) maaşlarını ve primlerini
( bizlere sattıkları et mamülleri üzerinden ) aldıklarını biliyor muydunuz?
Peki METRO GROS MARKETLER'in (Şu anki değil bir önceki)
satınalmacılığını yapan kiŞinin Şu an BAĞDAT CADDESINDE bulunan
Polonez - Barbekü restoranlarının sahibi olduğunu biliyor muydunuz?
Peki Izmirin kalesi olarak görülen KIPA marketlerin satınalmacılığını
yapan bayanın Polonezin resmi hissedarı olduğunu biliyor muydunuz?
Peki dünyanın dört yanına uçarken bize yemek hizmeti veren USAŞ-
GATEGOURMET firmasının satınalmacılığını yapan CEMIL bey'in
ÇATALCADA bulunan yazlık villasının POLONEZIN sahibi ile yan yana olduğunu
biliyor musunuz?

PEKI AMERIKAN FAST FOOD ZINCIRI DOMINO'S PIZZA ve ALMAN
EKOLÜ DR.OETKER PIZZALARIN IÇERISINDE POLONEZ ET
MAMULLERININ KULLANILDIĞINI BILIYOR MUYDUNUZ?
PEKI GIMA MARKALI VE PIYASALARDA SATILAN OPI MARKALI
ÜRÜNLERI POLONEZIN ÜRETTIĞINI VE BUNUN KARŞILIĞINDA NE
KADAR PARA YEDIRDIĞINI BILIYOR MUSUNUZ?
PEKI SORARIM SIZE: TÜRKIYEDE DOMUZ ETI YEMEYEN INSAN
KALMIŞMIDIR SIZCE?

4- NUTA öncelikle 7 TEPE markası ile tanınmakla beraber
Güneydeki - Herşey dahil - tatil köylerinin bir numaralı tedarikçisi, e
tabi yabancı turistlerin yanında yerli turistlerde güme gidiyor. Bu
firmalar özellikle büyük alışveriş merkezlerinde ayrı bir stand açıyorlar.
Ancak küçük Şarküterilerde karışık olarak duruyor ve birçok tüketici
farkına varmadan domuz ürünlerini satın alabiliyor. Üstelik işin ilginç
tarafı bu firma Şimdi de firma tanıtım cd si hazırlamış Carrefour gibi
büyük hipermarketlerde ne kadar hijyenik üretim yaptığını anlatıyor.
Ama 7 TEPE SOSIS haftasonları marketlerde KDV dahil 2.900.000 TL ye satılıyor.
Çünkü maalesef bu adamlar sosislerin içerisinde hayvan küspesi gibi lafını
bile etmek istemediğimiz katkılar kullanıyorlar. Domuz hammaddeli salam ve
sosislerin kesiminin yapılıp piyasa sürüldüğü bir başka yer de NUTA nın
üretimini yapan kişinin işlettiği Dolapdere'deki imalathane.
( IDEAL markalı salam sosis imalatçısı )

5- NAMET ünlü EMINÖNÜ HASIRCILAR ÇARSIŞININ IÇINDE yıllardır
tanınan NAMLI PASTIRMACI' nın modern hali!!! Şu an modern üretim
tesisleri BAYRAMPAŞA MEGACENTER (GIDA HALI) içinde derme çatma
bir imalathaneden öteye geçemeyecek konumda olan ve üretim
kapasiteleri aylık -günün 24 saati çalıştıklarını düşünürseniz- 70 tonu
geçemeyecek olan bu imalathanede NAMET ayda 270 ton et mamülü
üretiyor ve satıyor.

Bu aradaki 200 tonluk kapasite açığını ise ISTANBUL DIŞINDA ne
idüğü belirsiz imalathanelerde, merdiven altı firmalarda üretim
yaptırıp üzerine ' %100 NAMET KALITESI' bastıktan sonra (üretim yeri
olarak BAYRAMPAŞA daki adreslerini gösteriyorlar) bizlere afiyetle
yediriyorlar.

Carrefour ve diğer tüm zincir mağazalarda POLONEZin uyguladığı
benzer taktikleri uygulayan NAMET bugün kapasitesinin 3 kat üzerinde
üretim yaparak gururla ülkemizi temsil ediyor.

PEKI CEM YILMAZ'IN DEDIĞI GIBI JAN JANLI AMBALAJA SAHIP NAMLI
PASTIRMALARININ SAHIPLERI OLAN ENGIN VE ESEN MEPA KARDEŞLERIN AYNI ZAMANDA
ÇORLUDAKI DOMUZ ÇIFTLIKLERININ YARISINA SAHIP OLDUĞUNU BILIYOR MUYDUNUZ?
2000 SENESINDE PATLAK VERMIŞ OLAN KAÇAK BUFFALO ETLERININDE BU IKI INSAN
TARAFINDAN GETIRILDIĞINI, HATTA BAYRAMPAŞADAKI IMALATHANELERININ GAZETECILERLE VE
KAMERALARLA BASILDIĞINI, ENGIN BEYIN SHOW TV'YE KENDI ELLERINLE O DÖNEMIN 1 TRILYON
LIRASINI HEDIYE ETTIĞINI, DAHA SONRA DA MILLIYET, HÜRRIYET VE SABAH GAZETELERINDE
VERDIKLERI ILANLARLA BU OLAYLARI YALANLADIKLARINI BILIYOR MUYDUNUZ?

NAMLI PASTIRMACININ HEM IMALAT MÜDÜRLÜĞÜNÜ YAPAN HEMDE
SAHIP OLDUĞU % 5 HISSE ILE KENDINI BU ŞIRKETE ORTAK OLARAK
GÖREN MUZAFFER ADINDAKI ŞAHISIN KARDEŞI ILE BIRLIKTE
BAĞCILARDA BIR IMALATHANE DAHA AÇTIĞINI, BURADA AT VE EŞEK
ETINDEN YAPILAN PASTIRMALARI DILIMLEYIP PAKETLEDIKTEN
SONRA ZINCIR MARKETLERE SATTIKLARINI, HATTA VE HATTA 2004
YILINA YENI GIRDIĞIMIZ ŞU AYLARDA UĞUR DÜNDAR TARAFINDAN
BASILDIKLARINI BILIYOR MUYDUNUZ?

Sonuç: Domuz konusunda herkes topu başkasına atıyor. Bu noktada
tüketicinin yapması gereken Şeyi Çevre Sağlık Il Müdürlüğü Gıda ve Çevre

Kontrol Şubesi Müdürü Irfan Yılmaz özetliyor;
- Piyasadaki etleri denetlemek mümkün olmuyor."

Kısacası ne yediğinize dikkat edin.

Hepimize AFIYET OLSUN


ALINTIDIR...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Domuz Etini Bize Nasil Yediriyorlar Lütfen Okuyun Ve Paylaşin
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» OKUYUN HANIMLAR ...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KıRMıZı RuGaN :: KorKu Tüneli :: Korkunç Olaylar-
Buraya geçin: