JOHN HOPKINS HASTANESÝ'NDEN KANSER RAPORU
1) Herkesin vücudunda kanser hücreleri vardýr. Bu kanser hücreleri birkaç
milyara kadar çoðalmadýkça standart testlerde görülmezler. Doktorlar kanser
hastalarýna tedaviden sonra vücutlarýnda artýk kanser hücresi kalmadýðýný
söyledikleri zaman, bu yalnýzca kanser hücrelerinin testlerle saptanamayacak
düzeyde olduðu anlamýna gelir.
2) Bir kiþinin hayatý boyunca 6 ile 10 kez kanser hücreleri oluþabilir.
3) Kiþinin baðýþýklýk sistemi güçlü olduðu zaman kanser hücreleri yok edilir
ve çoðalarak tümör oluþturmalarýna engel olunur.
4) Bir kiþide kanser olmasý, o kiþide çoklu beslenme eksikliði olduðuna
iþaret eder. Bunlar genetik, çevresel, beslenme ve yaþam tarzý faktörlerine
baðlý olabilir.
5) Çoklu beslenme eksiklini yenebilmek için diyeti deðiþtirmek ve ek takviye
almak baðýþýklýk sistemini güçlendirir.
6) Kemoterapi hem hýzlý çoðalan kanser hücrelerini, hem de kemik iliðinde,
sindirim sisteminde v.s.'deki hýzlý büyüyen saðlýklý hücreleri yok eder ve
karaciðer, böbrekler, kalp, akciðerler v.s.'de organ tahribatýna yol açar.
7) Radyasyon kanser hücrelerini yok ederken; saðlýklý hücre, doku ve
organlarý da yakar, yaralar ve zarar verir.
8) Kemoterapi ve radyasyon baþlangýçta tümörün küçülmesine yol açar.
Kemoterapi ve radyasyon tedavisinin uzamasý tümörün daha fazla yok olmasýna
yol açmaz.
9) Kemoterapi ve radyasyondan dolayý vücut çok fazla toksin yüklenmesine
maruz kalýnca, baðýþýklýk sistemi ya tehlikeye düþer, ya da yýkýlýr;
dolayýsýyla kiþi çeþitli enfeksiyonlara ve komplikasyonlara yenik düþer.
10) Kemoterapi ve radyasyon kanser hücrelerinde mutasyona neden olabilir ve
dirençlerinin artarak yok edilmelerini zorlaþtýrabilir. Cerrahi iþlem de
kanser hücrelerinin baþka taraflara atlamasýna neden olabilir.
11) Kanser hücreleri ile savaþmakta etkili bir yöntem ise onlarý çoðalmak
için ihtiyaçlarý olan gýdalardan yoksun ve aç býrakmaktýr.
KANSER HÜCRELERÝ AÞAÐIDAKÝLERLE BESLENÝRLER:
a- Þeker kanser besleyicidir. Þekeri kesilerek kanser hücrelerinin önemli
bir gýdasý kesilmiþ olur. NutraSweet, Equal, Spoonful v.s. gibi
tatlandýrýcýlar zararlý olan Aspartam ile yapýlýrlar. Daha iyi bir
tatlandýrýcý Manuka balý veya molastýr, ama az miktarda alýnmalýdýrlar.
Sofra tuzunda beyazlatýcý olarak kimyasallar bulunmaktadýr. Daha iyi bir
seçenek Bragg'in aminosu veya deniz tuzudur.
b- Süt vücudun, özellikle sindirim sisteminde, mukus üretmesine neden olur.
Kanser mukusla beslenir. Süt yerine tatlandýrýlmamýþ soya sütü tüketilerek
kanser hücreleri aç býrakýlabilir.
c- Kanser hücreleri asit ortamda geliþirler. Et temelli diyet asittir ve
sýðýr eti veya domuz eti yerine bol balýk ve az tavuk eti yemek en iyisidir.
Ette, özellikle kanserli kiþilere zararý olan, canlý hayvan antibiyotikleri,
büyüme hormonlarý ve parazitleri bulunur.
d- %80 taze sebze ve meyve suyu, kepekli tahýllar, tohumlar, nohutgiller ve
biraz meyveden oluþan bir diyet vücudu bazik (alkali) ortamda tutar. %20 de
fasulye içeren piþmiþ gýdalardan oluþabilir. Taze sebze sularý kolayca
emilip 15 dakika içinde hücre düzeyine ulaþabilen ve saðlýklý hücreleri
besleyen ve çoðalmalarýný hýzlandýran canlý enzimler içerirler. Saðlýklý
hücre üretimi için gerekli olan canlý enzimlerin saðlanmasý amacýyla, taze
sebze (sebzelerin çoðunluðu ve fasulye filizi) yiyin veya suyunu için ve
günde 2-3 kez çið sebze yiyin. Enzimler 40o C'de yok olurlar.
e- Yüksek kafein içerikli kahve, çay ve çikolatadan uzak durun. Yeþil çay
daha iyi bir seçenektir ve kanserle savaþan özellikleri vardýr. Bilinen
toksinler ve aðýr metaller içeren musluk suyu yerine arýtýlmýþ veya
filtrelenmiþ su içiniz. Damýtýlmýþ su asittir, kaçýnýlmalýdýr.
12) Et proteininin sindirimi zordur ve çok sindirim enzimi ister.
Baðýrsaklarda duran sindirilmemiþ et çürür ve daha çok toksin birikimine
neden olur.
13) Kanser hücrelerinin duvarlarý sert protein ile kaplýdýr. Et yemekten
kaçýnarak veya azaltarak, kanser hücrelerinin protein duvarlarýna saldýran
enzimler daha çok açýða çýkar ve vücudun öldürücü hücrelerinin kanser
hücrelerini yok etmelerini saðlar.
14) Bazý destek maddeleri (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oksidanlar,
vitaminler, mineraller, EFA'lar v.s..) baðýþýklýk sistemini güçlendirerek,
vücudun kendi öldürücü hücrelerinin kanser hücrelerini yok etmesine yardýmcý
olur. E vitamini gibi diðer destek maddelerinin de, vücudun hasarlý,
istenmeyen veya ihtiyaç olmayan hücrelerin atýlmasýnýn normal yolu olan,
apoptoziz veya programlanmýþ hücre ölümüne yardýmcý olduðu bilinmektedir.
15) Kanser zihinsel, bedeni ve ruhsal bir hastalýktýr. Öngörülü ve olumlu
bir ruh kanser savaþçýsýný muzaffer yapar. Öfke, affetmezlik ve acý bedeni
stresli ve asitli bir ortama sokar. Seven ve affeden bir ruha sahip olmayý
öðrenin. Sakin olmayý ve hayatýn tadýný çýkarmayý öðrenin.
16) Kanser hücreleri oksijenli ortamda geliþemezler. Günlük egzersizler ve
derin nefes alma hücre düzeyine kadar daha fazla oksijen alýnmasýna yardýmcý
olur. Oksijen terapisi kanser hücrelerini yok etmek için diðer bir
yöntemdir.
JOHN HOPKINS HASTANESÝ'NDEN KANSER GÜNCELLEMESÝ
1) Mikrodalga fýrýna plastik kap koymayýnýz.
2) Dondurucuya su þiþesi koymayýnýz.
3) Mikro dalga fýrýnýna plastik ambalaj koymayýnýz.
4) John Hopkins Hastanesi bunu yakýn bir zamanda bülteninde yayýnlamýþtýr.
Bu bilgi Walter Reed Ordu Týp Merkezi tarafýndan da yayýnlanmaktadýr.
Dioksin kimyasallarý kansere, özellikle de göðüs kanserine, neden
olmaktadýr. Dioksinler vücudumuzun hücreleri için son derece zehirlidir.
Plastik þiþelerdeki suyu dondurmayýnýz, çünkü bu plastiðin içindeki
dioksinin salýnmasýna neden olur.
Castle Hastanesi Saðlýklýlýk Programý Yöneticisi Dr. Edward Fujimoto bu
saðlýk tehdidini anlatmak için yakýnlarda bir televizyon programýna çýktý.
Dioksinleri ve bizim için ne kadar kötü olduklarýný anlattý. Plastik kaplar
içindeki yiyeceklerimizi mikrodalga fýrýnlarda ýsýtmamamýz gerektiðini
söyledi. B! u özellikle de yaðlý yiyecekler için geçerli. (Ýngilizce
metindeki fat sözcüðünün gerçek anlamý hayvansal yaðdýr.) Söylediðine göre
yað, yüksek sýcaklýk ve plastik kombinasyonu dioksinin gýdaya geçmesine ve
sonunda vücudumuzun hücrelerine ulaþmasýna neden olmaktadýr.
Bunun yerine kendisi yemekleri ýsýtmak için Corning Ware, Pyrex gibi cam
kaplar veya seramik kaplar kullanýlmasýný tavsiye etmektedir. Yani hazýr
yemek ve çorbalar ýsýtýlmadan önce ambalajýndan çýkarýlýp uygun kaplara
konulmalýdýr.
Kâðýt uygundur, ama kâðýdýn içinde de ne olduðu bilinmemektedir. Sýcaklýða
dayanýklý cam kap kullanmak daha güvenlidir. Kendisi yakýn bir zamanda fast
food restoranlarýnýn plastik köpük kaplardan kaðýt kaplara döndüðünü de
hatýrlattý. Nedenlerden bir dioksin sorunuydu.
Kendisi plastik ambalaj malzemesi ile örtülmüþ yiyeceklerin mikrodalga
fýrýnda piþirilmesinin ayný derecede sakýncalý olduðunu da söyledi.
Yiyecekler radyasyona maruz kalýp ýsýnýca, yüksek sýcaklýkta plastiðin
içindeki zehirli toksinler eriyip yiyeceklerin üstüne damlamaktadýr.
Yiyecekler plastik yerine kâðýt havlu ile örtülebilir