AyrıcaLıkLı Olduğunuzu Hissedin..!!!
 
AnasayfaPortalTakvimSSSKayıt OlGiriş yap
Ortaklar
 Hoşgeldin; Misafir

Toplam 2 Mesajın Var.

Kayıt Tarihin:

Son Ziyaretiniz:


3754 Gündür yayındayız
2013 Konumuz var
5589 Mesaj gönderildi
139 Kullanıcımız Var
Son Üyemiz : http://kirmizirugan.yetkin-forum.com/u147
En son konular
» Almost as cut-price as download
Çarş. Ağus. 03, 2011 8:05 pm tarafından Misafir

» MİLLETTTTTTTT NERDESİNİZZZZZZ
Ptsi Ara. 07, 2009 3:51 pm tarafından NURUM_NUR

» Avusturyadan kimsecikler yokmu yaa bende tanismak istiyorum yakinimdan birileriyle
Ptsi Ocak 05, 2009 10:27 am tarafından hayat41

» YARIŞMAYA KATILAN MASA RESİMLERİ(lutfen resimleri aynı başlıkta buradan paylaşalım)
Perş. Ara. 25, 2008 11:49 pm tarafından pınkrose

» 18 ÇANKIRI
Salı Ara. 23, 2008 4:57 pm tarafından hayat41

» lalelerim sarardıı
Ptsi Ara. 22, 2008 10:23 am tarafından ayşe42

» COCUKLARIMIZA ELBISELER DIKELIMMI????? (DOGMAMIS COCUGUMA DON BICIYOM :)))))
Salı Ara. 16, 2008 8:18 pm tarafından devit

» PILOTUN EL BECERİLERİ
Salı Ara. 16, 2008 8:07 pm tarafından devit

» YAZ SERGİMİZDEN GÖRÜNTÜLER
Salı Ara. 16, 2008 8:05 pm tarafından devit

Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 203 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 6:38 pm tarihinde online oldu.

Paylaş | 
 

 MUTFAK DÜZENLEME İPUÇLARI..

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
desibel
KıRMıZı RuGaN TeaM
KıRMıZı RuGaN TeaM
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 399
Yaş : 49
Nerden : İzmir
İş/Hobiler : Eğitimci-Bağlama çalmak, kitap okumak.
Lakap : *****
Rep :
999 / 100999 / 100


MesajKonu: MUTFAK DÜZENLEME İPUÇLARI..   Çarş. Kas. 19, 2008 1:44 pm

Zamandan da tasarruf etmek için mutfağınızı düzenleyerek işe başlayın. Planlama için ipuçları ve basit tavsiyelerimizi uygulayabilirsiniz. Mutfağınızı düzenlerken odaklanmanız gereken üç önemli nokta, yemek hazırladığınız tezgah üstü, erzak dolabınız ve yemek masasıdır. Tavsiyelerimizi uyguladığınızda mutfağınızın ne kadar pratik bir ortama dönüştüğüne şaşıracaksınız. Tezgah Üstü Dağınık bir mutfakta sizi en çok zorlayan yetersiz çalışma alanıdır. Tezgah üzerinde kullanılmadan duran tost makinesi, fritöz, ekmek kızartma
makinesi, blender gibi aletleri kaldırın. Sadece çok ihtiyaç duyduğunuz şeyleri bırakın. Gereksiz kavanozları, ekmek dolabı gibi şeyler için uygun başka yerler bulun. Aletlerinizi asabileceğiniz veya tuzluk, biberlik, şekerlik gibi ufak malzemeleri koymak için metal duvar aparatlarıdan yararlanabilirsiniz. Veya daha küçük bir bulaşıklık edinebilirsiniz. Eğer bütün bu düzenleme sonrası hala yeterli alanınız yoksa mobil tezgahlardan yararlanabilirsiniz. Köşeye, masa veya duvar kenarına koyabileceğiniz bu tezgahların alt bölümleri pek çok eşyayı da ortadan kaldırmanıza yarayabilir.

ERZAK DOLABI:
Bir mutfağın düzenli olabilmesinin birinci şartı yeterli miktarda dolap ve göz olmasındadır. Eğer yeterli miktarda dolabınız yoksa tabak, tencere ve tavalarınız için uygun olabilecek bir dolap edinin. Büyük ve ağır eşyalarınız için alt dolapları ayırın. Bundan sonra alacağınız tencere ve tavalar için birbirinin içine geçerek az yer kaplayanları tercih edin.

Devamlı kullandığınız eşyalarla arada bir kullandıklarınızı ayırın. Böylece sıkça kullanmayacağınız eşyaların dağılmasını ve fazla alan gereksimini engellemiş olursunuz.

Erzak dolabınızı haftada bir gözden geçirin. Erzak dolabınızın içerisinde yeterince raf yoksa ve malzemeler üst üste yığılıyorsa, dolabınızın içerisine ek raflar koyarak durumu iyileştirebilirsiniz. Erzaklarınızı cam kavanozlarda saklıyorsanız, kare saklama kaplarını tercih edin, çünkü yuvarlak olanlara göre daha kolay istiflenebilirler ve daha az yer kaplarlar.

YEMEK MASASI:
Mutfak masası pek çok amaçla kullanılır. Koyacağınız yeri seçmeden önce en çok hangi amaçla kullandığınızı bulun. Bazıları mutfağa girdiklerinde ilk masayı görmek ister. Eve geldiğinizde aldığınız torbalarınızı mı koyuyorsunuz yoksa masa başında sohbet ederek vakit geçiriyor musunuz? Masayı aynı zamanda çalışma masası olarak kullanıyor musunuz?

Eğer masa öncelikle ve çoğunlukla yemek yemek için kullanılıyorsa, köşede olması tercih edilebilir. Tabure veya bar sandalyesi kullanarak alanınızı genişletebilirsiniz. Eğer mutfağınız çok darsa açılıp kapanan masalardan tercih edebilirsiniz.


gurme alemm

_________________


AVAZIM ÇIKTIĞI KADAR SUSUYORUM!!!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
spacter
KıRMıZı RuGaN TeaM
KıRMıZı RuGaN TeaM
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 155
Yaş : 39
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : tekstil
Lakap : memati
Rep :
100 / 100100 / 100


MesajKonu: Geri: MUTFAK DÜZENLEME İPUÇLARI..   Çarş. Kas. 19, 2008 2:14 pm

Desibel canım çok faydalı bilgiler paylaşmışsın bizimle teşekkürler..Fakat şunu eklemeliyim ki masa yemek yemek amaçlı kullanılıyorsa mutfağın ortasında olmasında fayda var sürekli çekirtememek için..Mutfak alanı genişse bu şekilde kullanılmasını tavsiye ederim..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
MUTFAK DÜZENLEME İPUÇLARI..
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KıRMıZı RuGaN :: DEKORASYON :: Ev Ve Bahçe Dekorasyonu-
Buraya geçin: