KıRMıZı RuGaN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


AyrıcaLıkLı Olduğunuzu Hissedin..!!!
 
AnasayfaPortalLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Ortaklar
 Hoşgeldin; Misafir

Toplam 2 Mesajın Var.

Kayıt Tarihin:

Son Ziyaretiniz:


5734 Gündür yayındayız
2013 Konumuz var
5589 Mesaj gönderildi
139 Kullanıcımız Var
Son Üyemiz : https://kirmizirugan.yetkin-forum.com/u147
En son konular
» Almost as cut-price as download
Evseleme(ege) EmptyÇarş. Ağus. 03, 2011 8:05 pm tarafından Misafir

» MİLLETTTTTTTT NERDESİNİZZZZZZ
Evseleme(ege) EmptyPtsi Ara. 07, 2009 3:51 pm tarafından NURUM_NUR

» Avusturyadan kimsecikler yokmu yaa bende tanismak istiyorum yakinimdan birileriyle
Evseleme(ege) EmptyPtsi Ocak 05, 2009 10:27 am tarafından hayat41

» YARIŞMAYA KATILAN MASA RESİMLERİ(lutfen resimleri aynı başlıkta buradan paylaşalım)
Evseleme(ege) EmptyPerş. Ara. 25, 2008 11:49 pm tarafından pınkrose

» 18 ÇANKIRI
Evseleme(ege) EmptySalı Ara. 23, 2008 4:57 pm tarafından hayat41

» lalelerim sarardıı
Evseleme(ege) EmptyPtsi Ara. 22, 2008 10:23 am tarafından ayşe42

» COCUKLARIMIZA ELBISELER DIKELIMMI????? (DOGMAMIS COCUGUMA DON BICIYOM :)))))
Evseleme(ege) EmptySalı Ara. 16, 2008 8:18 pm tarafından devit

» PILOTUN EL BECERİLERİ
Evseleme(ege) EmptySalı Ara. 16, 2008 8:07 pm tarafından devit

» YAZ SERGİMİZDEN GÖRÜNTÜLER
Evseleme(ege) EmptySalı Ara. 16, 2008 8:05 pm tarafından devit

Kimler hatta?
Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 203 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 6:38 pm tarihinde online oldu.

 

 Evseleme(ege)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Ad-Minella
Kraliçe
Kraliçe
Ad-Minella


Kadın
Mesaj Sayısı : 304
Yaş : 53
Nerden : Bilinmeyenden
Rep :
Evseleme(ege) Left_bar_bleue999 / 100999 / 100Evseleme(ege) Right_bar_bleue


Evseleme(ege) Empty
MesajKonu: Evseleme(ege)   Evseleme(ege) EmptyPerş. Eyl. 11, 2008 10:11 am

İki-üç orta boy patlıcan
yarım kilo çarliston biber
4-5 adet iri güneşte kızarmış domates
3/4 su bardağı zeytinyağı
tuz
istenirse sarmısaklı yoğurt


Patlıcanlar alacalı soyulur, çok taze ise hiç soyulmayabilir. Uzunlamasına dörde bölünür, 8-10 cm uzunlukta doğranır. Bir saat kadar tuzlu, yarım saat kadar tatlı suda bekletilir. Çarliston biberler ikiye bölünür, çekirdekleri çıkartılır, yıkanır. Biberler bir parmaktan çok küçültülmez. Domates mümkünse soyulur, kuşbaşı doğranır. Teflon bir karnıyarık tenceresine zeytinyağı konur, istenirse kızdırılır, sıkılan patlıcanlar, çarliston biberler, domates sırası ile konur. İlk 15 dakika harlı, şiddetli ateşte pişirilir. Sebzeler suyunu bırakıp çeker. Sonra kademeli olarak ocağın şiddeti azaltılır. Mümkünse hiç su konulmaz. Sebzeler pişmezse yarım çay bardağı kadar sıcak su eklenebilir. Ocaktan indirilmeye yakın tuzu konur. İstenirse son kısmında biraz kavruk bırakılabilir. Dinlendirilir. Tüm zeytinyağlılar gibi 4-5 saat dinlenirse daha lezzetli olur. Soğuk veya ılık tüketilebilir. Yine tercihe bağlı olarak sade veya üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek yenir. Bu yemeğin iki püf noktası var; birincisi biber miktarı patlıcan miktarından fazla olacak, ikincisi kesinlikle salça, birbaşka baharat konmayacak. Acı tercih edenler çarlistonun içine acı sivri biber ekleyebilir veya tuzu ile birlikte az bir miktar toz biber katabilir. Patlıcanla biberin evrensel uyumunu bir de bu Ege klasiğinde deneyin. Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kirmizirugan.yetkinforum.com
 
Evseleme(ege)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KıRMıZı RuGaN :: YEMEK TARİFLERİ :: Yöresel Lezzetler-
Buraya geçin: