500 gr. dana kıyması
1 adet orta boy kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
tuz, karabiber
Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekemek, rendelenmiş soğan ve karabiber iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, ıslak avuçla sıkılarak çiğ köfte şekli verilir. Hazırlanan köfteler az yağlanmış tepsiye 1 santim aralıkla dizilir. Fırına verilir.
1. Kıymayı iyice yoğurup buzlukta 4 gün bekletin. Buzluktan çıkarıp buzu çözülünceye kadar oda ısısında bekletin. Bir kez daha kıyma makinesinden geçirip yoğurun.
2. Soğanı çok ince doğrayıp kıymaya ekleyin. Tuz ilave edip yoğurun. Küçük parçalar koparıp elinizde parmak şekli verin. Izgarada veya mangalda pişirip sıcak olarak servis yapın.
İnegöl köftesinin en önemli özelliği içinde baharat ve ekmek olmamasıdır. Kıyma makineniz yoksa, robotta çekebilirsiniz.