Mesaj Sayısı : 73 Yaş : 48 Nerden : İzmir İş/Hobiler : Sanat Lakap : PaMuk-PreNSeS Rep :
Konu: Buğday Aşı Çorbası Perş. Ekim 09, 2008 11:41 am
MALZEMELER 4 su bardağı su 1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu 200 gram aşurelik buğday 1 kase yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz
HAZIRLANIŞI Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin. Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayarak servis yapın.
desibel KıRMıZı RuGaN TeaM
Mesaj Sayısı : 399 Yaş : 55 Nerden : İzmir İş/Hobiler : Eğitimci-Bağlama çalmak, kitap okumak. Lakap : ***** Rep :
Konu: Geri: Buğday Aşı Çorbası Perş. Ekim 09, 2008 11:48 am
Kirazecim çok güzel duruyor çorba.Hemen yarın deneyeceğim. Emeğine sağlık canımıniçi. :)
Kiraze KıRMıZı RuGaN TeaM
Mesaj Sayısı : 73 Yaş : 48 Nerden : İzmir İş/Hobiler : Sanat Lakap : PaMuk-PreNSeS Rep :
Konu: Geri: Buğday Aşı Çorbası Perş. Ekim 09, 2008 11:52 am
desibel demiş ki:
Kirazecim çok güzel duruyor çorba.Hemen yarın deneyeceğim. Emeğine sağlık canımıniçi. :)
Afiyet olsun ablacım Çok özlemişim seni kocaman öpüyorum tatlı yanaklarından