KıRMıZı RuGaN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


AyrıcaLıkLı Olduğunuzu Hissedin..!!!
 
AnasayfaPortalLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Ortaklar
 Hoşgeldin; Misafir

Toplam 2 Mesajın Var.

Kayıt Tarihin:
Perş. Ocak 01, 1970
Son Ziyaretiniz:
Perş. Ocak 01, 1970

5730 Gündür yayındayız
2013 Konumuz var
5589 Mesaj gönderildi
139 Kullanıcımız Var
Son Üyemiz : https://kirmizirugan.yetkin-forum.com/u147
En son konular
» Almost as cut-price as download
Balastosist Transferi EmptyÇarş. Ağus. 03, 2011 8:05 pm tarafından Misafir

» MİLLETTTTTTTT NERDESİNİZZZZZZ
Balastosist Transferi EmptyPtsi Ara. 07, 2009 3:51 pm tarafından NURUM_NUR

» Avusturyadan kimsecikler yokmu yaa bende tanismak istiyorum yakinimdan birileriyle
Balastosist Transferi EmptyPtsi Ocak 05, 2009 10:27 am tarafından hayat41

» YARIŞMAYA KATILAN MASA RESİMLERİ(lutfen resimleri aynı başlıkta buradan paylaşalım)
Balastosist Transferi EmptyPerş. Ara. 25, 2008 11:49 pm tarafından pınkrose

» 18 ÇANKIRI
Balastosist Transferi EmptySalı Ara. 23, 2008 4:57 pm tarafından hayat41

» lalelerim sarardıı
Balastosist Transferi EmptyPtsi Ara. 22, 2008 10:23 am tarafından ayşe42

» COCUKLARIMIZA ELBISELER DIKELIMMI????? (DOGMAMIS COCUGUMA DON BICIYOM :)))))
Balastosist Transferi EmptySalı Ara. 16, 2008 8:18 pm tarafından devit

» PILOTUN EL BECERİLERİ
Balastosist Transferi EmptySalı Ara. 16, 2008 8:07 pm tarafından devit

» YAZ SERGİMİZDEN GÖRÜNTÜLER
Balastosist Transferi EmptySalı Ara. 16, 2008 8:05 pm tarafından devit

Kimler hatta?
Toplam 5 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 5 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 203 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 6:38 pm tarihinde online oldu.

 

 Balastosist Transferi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




Balastosist Transferi Empty
MesajKonu: Balastosist Transferi   Balastosist Transferi EmptyÇarş. Ekim 01, 2008 1:30 pm

Memorial Hastanesi Tüp Bebek Merkezinden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mustafa Acet, gebelik oranını önemli ölçüde artıran 8220;Blastosist Transferi8221; hakkında bilgi verdi.



Blastosist transferi, çoklu gebelik oranını azaltan, dolayısıyla doğacak olan bebeklerin ve anne adayının sağlığını düşünen, tüp bebek başarısını olumlu yönde etkileyen gelişmiş bir yöntemdir.



Blastosist transferinden önce...

Tüp bebek uygulamalarının ilk yıllarında laboratuvar ortamında gelişen embriyolar döllenmenin 48. saatinde anne adayına transfer edilirdi. O yıllarda embriyo kültür ortamı olarak kullanılan basit tuz solüsyonlarının, döllenmiş yumurtayı ne süre ile canlı tutabileceği tam olarak bilinmemekteydi. Laboratuvar teknolojisinin ve kullanılan tekniklerin artmasıyla embriyo transferi 48 saatten 72 saate kadar ilerletilebildi, böylece öncekine oranla yüksek oranda gebelik elde edilmeye başlandı.



Blastosist nedir?

Son dönemlerde ise laboratuvar ortamında embriyo canlılığı daha da uzatılmış ve bunun sonucu olarak daha yüksek oranda implantasyon ve gebelik oranlarının elde edildiği 5. ve 6. gün transferleri yaygınlaşmaya başlamıştır. Buna 8220;Blastosist Transferi8221; adı verilir. Embriyonun ana rahmine tutunmadan önce ulaştığı bu son aşamaya da Blastosist denir.



Embriyoyu blastosist aşamasına kadar getirebilmek için

Embriyoları blastosist aşamasına getirebilmek için, hem laboratuvar şartlarının çok iyi olması, hem de döllenmiş yumurtaların buna yeterli sayıda (5 - 6 embriyo) olması gerekir. Son dönemlerde ise geliştirilmiş Medium (embriyonun geliştirildiği ortam) sistemleri kullanılarak, laboratuvar ortamında embriyo canlılığı daha da uzatılmıştır.



Çoklu gebelik riski daha az

Çoğul gebelikler tüp bebek uygulamalarında pek istenmeyen sonuçlardır. Çünkü ikiz veya daha fazla bebek taşıyan annelerde; gebeliğe bağlı hipertansiyon, gestasyonel diabet (gebeliğe bağlı şeker yükselmesi), vajinal kanama, erken doğum gibi problemler, tekli gebeliğe göre daha şiddetli bulgularla ortaya çıkar.



Normal gebelikte spermin yumurta ile döllenmesi rahim tüplerinde gerçekleşir. Embriyo tüp içerisinde bir taraftan gelişimini devam ettirirken bir yandan da yerleşeceği yer olan rahim zarına doğru göç eder. İşte bu göçün tamamlanması, ortalama olarak embriyonun blastosist formasyonuna dönüştüğü safhaya denk düşer. Blastosist hücreleri rahme tutunma ihtimallerinin yüksek olması bakımından seçkin hücreler olup bu dönemdeki embriyolardan bir veya iki tane transfer edilmesi yeterlidir ve sonuç olarak çoklu gebelik riski pratik olarak azaltılmış olur. Bununla birlikte, 3. gün transfer edilen çok sayıda embriyolarla aynı gebelik oranları elde edilmesi beklenilir.



Diğer avantajlari



Erken dönem embriyo transferi ile blastosist transferi karşılaştırıldığı zaman, klinisyen ve hasta için embriyo seçim kararını kolaylaştırır.

Blastosist transferi ile görülen yüksek implantasyon (embriyonun rahim zarına tutunması) oranı, klinisyene sadece iki veya bazen tek embriyo transferi için seçim imkanını verir. Dolayısıyla gelişim potansiyeli yüksek olan blastokistin tekrarlayan gebelik başarısızlıklarında daha iyi sonuçlar verdiği bilinmektedir.

Blastosistlerin dış çapı erken dönem embriyolara göre daha büyük olduğundan, Blastosist transferi ile dış gebelik riski azaltılabilir.

Rahim zarının embriyoyu kabul edebilme kapasitesi 5.gün transferi ile artabilir, çünkü uterin kontraksiyon (kasılma) lüteal faza doğru ilerlerken azalır. Buda embriyonun tutunma şansını artırır.

Embriyoları en yüksek gelişim potansiyeline sahip oldukları dönemde, yani blastosist aşamasında dondurabilme imkanı vardır.

Preimplantasyon genetiği uygulayan merkezlerde trophectoderm (blastokiste ait iç hücre tabakaları) biopsisi uygulayabilmek ve bu doku embriyonik olmadığı için etik problemleri ortadan kaldırabilmek mümkündür.

Embriyo canlılığının incelenebileceği metodlara fırsat tanımaktadır.
Kaynak: ekolaysaglik
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Balastosist Transferi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KıRMıZı RuGaN :: TÜP BEBEK :: Tüp BeBek yolunda (giriş)-
Buraya geçin: