KıRMıZı RuGaN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


AyrıcaLıkLı Olduğunuzu Hissedin..!!!
 
AnasayfaPortalLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Ortaklar
 Hoşgeldin; Misafir

Toplam 2 Mesajın Var.

Kayıt Tarihin:
Perş. Ocak 01, 1970
Son Ziyaretiniz:
Perş. Ocak 01, 1970

5712 Gündür yayındayız
2013 Konumuz var
5589 Mesaj gönderildi
139 Kullanıcımız Var
Son Üyemiz : https://kirmizirugan.yetkin-forum.com/u147
En son konular
» Almost as cut-price as download
Pratik  Bilgiler 2. EmptyÇarş. Ağus. 03, 2011 8:05 pm tarafından Misafir

» MİLLETTTTTTTT NERDESİNİZZZZZZ
Pratik  Bilgiler 2. EmptyPtsi Ara. 07, 2009 3:51 pm tarafından NURUM_NUR

» Avusturyadan kimsecikler yokmu yaa bende tanismak istiyorum yakinimdan birileriyle
Pratik  Bilgiler 2. EmptyPtsi Ocak 05, 2009 10:27 am tarafından hayat41

» YARIŞMAYA KATILAN MASA RESİMLERİ(lutfen resimleri aynı başlıkta buradan paylaşalım)
Pratik  Bilgiler 2. EmptyPerş. Ara. 25, 2008 11:49 pm tarafından pınkrose

» 18 ÇANKIRI
Pratik  Bilgiler 2. EmptySalı Ara. 23, 2008 4:57 pm tarafından hayat41

» lalelerim sarardıı
Pratik  Bilgiler 2. EmptyPtsi Ara. 22, 2008 10:23 am tarafından ayşe42

» COCUKLARIMIZA ELBISELER DIKELIMMI????? (DOGMAMIS COCUGUMA DON BICIYOM :)))))
Pratik  Bilgiler 2. EmptySalı Ara. 16, 2008 8:18 pm tarafından devit

» PILOTUN EL BECERİLERİ
Pratik  Bilgiler 2. EmptySalı Ara. 16, 2008 8:07 pm tarafından devit

» YAZ SERGİMİZDEN GÖRÜNTÜLER
Pratik  Bilgiler 2. EmptySalı Ara. 16, 2008 8:05 pm tarafından devit

Kimler hatta?
Toplam 8 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 8 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 203 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 6:38 pm tarihinde online oldu.

 

 Pratik Bilgiler 2.

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Kiraze
KıRMıZı RuGaN TeaM
KıRMıZı RuGaN TeaM
Kiraze


Kadın
Mesaj Sayısı : 73
Yaş : 48
Nerden : İzmir
İş/Hobiler : Sanat
Lakap : PaMuk-PreNSeS
Rep :
Pratik  Bilgiler 2. Left_bar_bleue999 / 100999 / 100Pratik  Bilgiler 2. Right_bar_bleue


Pratik  Bilgiler 2. Empty
MesajKonu: Pratik Bilgiler 2.   Pratik  Bilgiler 2. EmptyCuma Ekim 10, 2008 1:55 pm

*Limon Kabukları:Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız.Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz

*Kahve Nemli İse:Türk kahvesinin nem aldığını farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme şeker koyun

*Tuzluk Tıkanıyorsa:Tuzluklarınıza biraz pirinç koyunuz

*Kolay Soğutma:Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaklardır.

*Yemeğinizin Tuzunu Fazla Kaçırınca:Tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.

*Soğan Soyarken:Gözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasın içinde soyun. Sıkıntıdan kurtulursunuz.

*Mutfakta Tıkalı Lovaboların Açılması:Lastik pompalarla dakikalarca açmak için uğraşmayın. Kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse, tıkalı yer hemen açılacaktır.

*Soğan Kokusu Ellerden Çıkarılabilir:Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz. Bu işleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokuları alıp götürecektir.

*Mutfaktaki Haşerelerle Savaş:Mutfakta özellikle dolaplarda dolaşan hamam böceği, karınca gibi haşeratı yok etmek ve bir daha gelmemelerini sağlamak için bu haşeratın dolaştığı yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur.

*Kavanoz Kaplamalar:Ne kadar zordur sıkışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşine tutarsanız, kolayca açılır. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız. Bir de kavanozun altından kuvvetlice elimizle vurarak da şıkışan kapaktan kurtulabiliriz.

*Patetes Pişirmenin Püf Noktası:Pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hemdaha lezzetli olur.

*Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkarır:Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur. Sonra da soğuk suyla ovulur. Ardından soğuk suyla yıkanır. Ceviz lekesi tamamen çıkar.

*Bakır Kapların Parlatılması:Bir bezi sirke ile hafifce ıslatıp, bakırı ovun. Kaplarınız pırıl pırıl olur.

*Sıktığınız Limonları Atmayın:Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, iyi bir temizleme aracına sahip olursunuz. Bu kurumuş kabuklarla, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken, şaşırtıcı sonuçlar alırsınız.

*Yağlı Şişeler Nasıl Temizlenir:Önce deterjanla yıkayın. Sonra durulanan şişenin içine sodalı su koyarak sallamaya başlanır. Beş dakika kadar sallanan şişe çalkalanıp bu sefer içine kahve telvesi ilave edilir. Bir süre bu şekilde sallanan şişe kısa bir zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmiş duruma gelecektir.

*Ekmekleri düzgün kesmek için:Özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa bıçağımızın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay yapabiliriz.

* Buzdolabınızdaki kokuları gidermek için: 1 tas sütü buzdolabına koyun ve bir - iki gün süreyle bırakın. Süt, buzdolabınızdaki kokuları almış olacaktır, sonra kullanmadan atın.

*Buzdolabınızı temizlemek için karbonat: Bir fincan karbonatı, 3 litre su ile karıştırıp, buzdolabınızı temizlemek için kullanın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Pratik Bilgiler 2.
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Pratik Bilgiler 1.
» Pratik Bilgiler 3.
» Pratik Bilgiler 4.
» Pratik Bilgiler 5.
» Pratik Bilgiler - Genel

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KıRMıZı RuGaN :: YEMEK TARİFLERİ :: Mutfak İçin Püf Noktaları-
Buraya geçin: