*Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. ayrıca mısır kabuklarını yıkadıktan sonra onları da koyabilirsiniz.
38. Kızartma yaptıktan sonra kokmasını istemiyorsanız, bir kapta sirkeli su kaynatın.
* Patlıcanları soyduktan sonra beklettiğinizde kararmasını önlemek için, bir süre limon suyu katılmış suda bekletin. Böylece hem renginin kararmasını hem de tadının acılaşmasını engellersiniz.
*Kuru fasulyeyi haşladığınız suyu dökmeyin, soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayın. Bu bitkileriniz için çok yararlı ve sağlıklıdır.
*Nane çayı, mide gazını geçirerek, doluluk hissini ortadan kaldırır ve aynı zamanda hazmı kolaylaştırır midenin daha çabuk boşalmasını sağlar. Nane çayını, kuru naneyi sıcak suya atıp 10 dakika demleyerek elde edebilirsiniz.
*Tavuğun üzerine limon suyu sürer ve tuz serperseniz tavuğun nar gibi kızardığını görebilirsiniz.
*En iyi yemek, dibi kalın ve düz tencerede pişer.
*Salçanın kutusunu açtıktan sonra hemen küflenmemesi için üzerine sıvı yağ dökebilirsiniz.
*Kızartma yaparken yapın patlayıp sıçramaması için, bir tutam tuz atmanız yeterlidir.
*Teflon tavalardaki lekeleri çıkarmak için, bir bardak suya 2 çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Tavanın içinde bu suyu 10 dakika kaynatın.
*Paslanmaz çelik tencereniz matlaşırsa, biraz sirkeyi ateşe koyup ısıtın. Sonra yumuşak bir bezi ılık sirkeye batırarak iyice ovun. Sonra iyice durulayın.
*Yemeğe fazla tuz attıysanız tencerenin içine birkaç parça çiğ patates kabuğu atın, fazla tuzu çektiğini göreceksiniz.
*Etlerin daha lezzetli olması için bir kahve fincanı süt, bir kahve fincan zeytinyağı ve bir kahve fincanı soğan suyu karışımı ile ovun. 12 saat kadar buzdolabında bekletin.
*Buzdolabınızdaki kokuları gidermenin en iyi yolu bir kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir.
*Kalamarı kızartmadan önce süte batırırsanız daha yumuşak olur.
*Keki fırından çıktıktan sonra 15 dakika ıslak bir bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde şöyle bir dolaştırdıktan sonra kalıbından kolayca çıkarabilirisiniz. Ancak kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbı yağlamayı da unutmayın.
*Dondurulmuş gıdaları çözerken çabuk çözülsün diye sıcak bir ortama koymayın, bakteri ve mikrop üremesine neden olursunuz. en iyisi buzdolabının en alt rafına koyup ağır ağır çözdürmek.
*Bayat ekmekleri kare kare kesip kızarttıktan sonra kapaklı bir kavanoza koyup buzdolabında çorbalarınızda kullanmak üzere saklayabilirsiniz veya robotta öğütüp galeta unu niyetine de kullanabilirsiniz.
*Yoğurtlu çorbaya tuzu çorba piştikten sonra atın, yoksa yoğurt kesilir.
*Mikro dalga fırınlar zannedildiği gibi zararlı değildir aksine yemeklere zarar vermez. Yiyeceklerin vitamin değerlerini daha çok muhafaza eder. Yemekleri gereğinden çok ısıtıp bekletmek yüzünden oluşan bakterileri de engellemiş olur.
*Sebzeli güveç yaparken vitamin değerlerinin düşmemesi ve lezzetlerinin bozulmaması için sebzeleri çiğ olarak koyun.
*Meyvelerin arasına herhangi bir tür yapraklardan yerleştirirseniz meyveler uzun süre taze kalır.
*Hazırladığınız beşamel sosun ateşten alınmasına yakın içine çekilmiş ceviz , adaçayı yada nane atarsanız hoş lezzetler elde edersiniz.
*Toprak çömlek ve tencereler yeni alındıklarında küçük çatlaklar sebebiyle kırılma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Bunun için kullanmadan önce 3/4'ünü sirkeli sıcak suyla doldurun 24 saat bekletin ve soğuk suyla yıkayın.
*Portakalları sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha fazla su verirler.
*Bir elmanın kabuğunu lahananın pişme suyuna katarsanız hem hazmı kolay olur hem de koku çabuk yok olur.
*Peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hem de bıçağınız daha kolay temizlenir.
*Balık kızartma yağının içine kırmızı biber serperseniz bu balığa değişik bir lezzet verir ve ayrıca balığın rengi çok güzel ve parlak olur.
* Patatesleri soymadan önce 10 dakika kadar sıcak suya koyar sonra soyarsanız zorlanmadığınızı göreceksiniz.
*Meyve salatası yaptığınızda eğer servis için daha vakit varsa meyvelerin kararmaması için üzerlerine limon dilimleri koyun. servis ederken dilimleri alabilirsiniz.
*Tereyağı donduysa sıcak bir kaba koyarsanız yumuşar.
*Çorbanızın içine birkaç patates dilimi atın. Tuzu emeceklerinden, pişince
*Ekmeğiniz bayatlamışsa; bir tencerenin içine su koyun. Suyla temas etmiyecek şekilde üzerine bir iliştir oturtun, üzerine dilimler halinde kesilen ekmekleri koyun, kapağını kapatın. Tencereyi ateşe koyun, bir iki dakika suyunu kaynatın. Sonra ekmekleri çıkarın. Ekmeklerin taze olduklarını göreceksiniz. Ekmeklerinizi köfte yapımında kullanmak, yağda kızartarak çorbaların yanında ikram etmek, ekmek tatlısı, tirit, papara gibi değişik lezzette yemekler hazırlamak, ya da dilimler halinde kesip fırında kızartmak suretiyle yararlanabilirsiniz.
*Fırında kızartığınız pilicin altın renginde ve kıtır kıtır olmasını istiyorsanız, pilici suda haşladıktan sonra her yanına yağ sürün, un ile bulayın, sonra fırına sürün.
*Pişireceğiniz tavuk veya pilicin daha lezzetli olmasını istiyorsanız. Pilicin karnına bir kaç adet Adaçayı yaprağı ve yarım limon veya portakal dilimi koyun. Tadının her zamankinden değişik ve hoş olduğunu göreceksiniz. Etin çabuk pişmesi için tencereye bir parça sirke konur veya daha önce sirkede bekletilir. Fırında pişireceğiniz et veya tavukların kurumaması için; fırında müsait bir yer varsa içine su konmuş bir kap koyun.
*Pişerken yumurtaların suyuna biraz mutfak tuzu atarsanız kabuklarını daha kolayca soyarsınız. Rafadan yumurtaları pişireceğiniz kabın içine
*Güveç yapmak için kullanılan toprak kabların yemeğe toprak kokusu vermemesi için daha yeni iken içerisine bir bardak kaynar sirke dökmeli ve soğumaya bırakılmalıdır.
*Izgara pişireceğiniz ete biraz zeytinyağı sürerseniz, daha yumuşak ve lezzetli olmalarını sağlar. Izgaranın dibine biraz tuz atarsanız yağın yanıp, alev almasını önlemiş olursunuz.
*Kesilme tehlikesi gösteren süte biraz pudra şekeri eklerseniz bu can sıkıcı durumu önleyebilirsiniz. Süt içerisine limon suyu sıkılırsa süt hemen kesilir.
*Bazı reçeller koyu gibi görünürler. Soğuyunca duru olabilirler. O zaman reçeli bir tepsiye döküp üzerine bir tülbent örterek güneşte koyulaştırabilirsiniz.
*Soğanları musluk altında soyarsanız, ellerinize soğan kokusu sinmez veboş yere göz yaşı akıtmazsınız.
*Maydanozların saplarını koparıp, yapraklarını yıkayın. Sularının kuruması için bir yere serin. Bir kavanoza doldurarak kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabına koyun. Böylece sakladığınız maydanozlar on beş gün tazeliklerini koruyacaklardır.