KıRMıZı RuGaN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


AyrıcaLıkLı Olduğunuzu Hissedin..!!!
 
AnasayfaPortalLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Ortaklar
 Hoşgeldin; Misafir

Toplam 2 Mesajın Var.

Kayıt Tarihin:
Perş. Ocak 01, 1970
Son Ziyaretiniz:
Perş. Ocak 01, 1970

5721 Gündür yayındayız
2013 Konumuz var
5589 Mesaj gönderildi
139 Kullanıcımız Var
Son Üyemiz : https://kirmizirugan.yetkin-forum.com/u147
En son konular
» Almost as cut-price as download
Cenova Sosu EmptyÇarş. Ağus. 03, 2011 8:05 pm tarafından Misafir

» MİLLETTTTTTTT NERDESİNİZZZZZZ
Cenova Sosu EmptyPtsi Ara. 07, 2009 3:51 pm tarafından NURUM_NUR

» Avusturyadan kimsecikler yokmu yaa bende tanismak istiyorum yakinimdan birileriyle
Cenova Sosu EmptyPtsi Ocak 05, 2009 10:27 am tarafından hayat41

» YARIŞMAYA KATILAN MASA RESİMLERİ(lutfen resimleri aynı başlıkta buradan paylaşalım)
Cenova Sosu EmptyPerş. Ara. 25, 2008 11:49 pm tarafından pınkrose

» 18 ÇANKIRI
Cenova Sosu EmptySalı Ara. 23, 2008 4:57 pm tarafından hayat41

» lalelerim sarardıı
Cenova Sosu EmptyPtsi Ara. 22, 2008 10:23 am tarafından ayşe42

» COCUKLARIMIZA ELBISELER DIKELIMMI????? (DOGMAMIS COCUGUMA DON BICIYOM :)))))
Cenova Sosu EmptySalı Ara. 16, 2008 8:18 pm tarafından devit

» PILOTUN EL BECERİLERİ
Cenova Sosu EmptySalı Ara. 16, 2008 8:07 pm tarafından devit

» YAZ SERGİMİZDEN GÖRÜNTÜLER
Cenova Sosu EmptySalı Ara. 16, 2008 8:05 pm tarafından devit

Kimler hatta?
Toplam 6 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 6 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 203 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 6:38 pm tarihinde online oldu.

 

 Cenova Sosu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SeRiN
KıRMıZı RuGaN TeaM
KıRMıZı RuGaN TeaM
SeRiN


Kadın
Mesaj Sayısı : 343
Yaş : 35
Nerden : Kıbrıs
İş/Hobiler : student
Lakap : fato
Rep :
Cenova Sosu Left_bar_bleue500 / 100500 / 100Cenova Sosu Right_bar_bleue


Cenova Sosu Empty
MesajKonu: Cenova Sosu   Cenova Sosu EmptyC.tesi Eyl. 13, 2008 11:05 pm

Tarife ait bilgiler

Yemek : Cenova Sosu
Tür : Soslar
Mutfak : Genel mutfağı



MALZEMELER

1/2 Su Bardağı Balık Suyu
1 Kereviz (doğranmış)
400 gr Kırmızı Şarap (2 su bardağı)
200 gr Dömi-glas sos (1 su bardağı)
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
Baharat torbası:
4 Sap Maydanoz
1 Sap Kekik Otu
1 Defne Yaprağı


HAZIRLANIŞI
Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sostur.Aslında Bordo Şarabı, baharat, mantar, arpacık soğanı, et suyu ve birkaç çorba kaşığı dana salçası ile hazırlanır.Aşağıda verilen tarif aslından daha ekonomiktir.
Orta boy derince bir kapta, orta ateşte tereyağı eritiniz. Köpükleri çökünce, soğan, havuç, kereviz ve baharat torbasını ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp ateşi hafiflettikten sonra, arasıra karıştırarak 15 dakika pişiriniz. Balık suyunu ekleyip gene arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Şarabı, dömi-glas sosu, tuzu ve biberi de ekledikten sonra, sos yarıya inene kadar ağır ağır kaynatınız. Kabı ateşten alınız. Sosu ılıtılmış sosluğa boşaltıp servis edinız.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Cenova Sosu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Biber sosu
» Defne sosu
» Domates Sosu
» Salata Sosu

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KıRMıZı RuGaN :: YEMEK TARİFLERİ :: SOSLAR-
Buraya geçin: